Pas på! SKAT vil tage pant i din bolig.
Læs videre for at tage de vigtigste forholdsregler ved udfyldelsen af årets forskudsopgørelse.

Forskudsopgørelsen og SKAT’s forsøg på at overtage din bolig med salamimetoden.

Fra i år vil de fleste boligejere automatisk være tilmeldt såkaldte ”indefrysningslån” hos SKAT på stigningerne i ens ejendomsskat.

Indefrysningslånet tager automatisk pant i din bolig, dette også selvom det ikke er tinglyst, som normale boliglån jo skal være. 

Det betyder også, at man automatisk får tilskrevet renter på det lån, som for hvert år vil vokse. SKAT vil dermed langsomt overtage din bolig, da de vil få pant i den, svarende til det man skylder dem.

Det er en nationalisering af den private ejendomsret foretaget af bagvejen, og vil betyde at man selv kommer til at eje mindre og mindre af sin ejendom i takt med at lånet stiger - og renterne bliver tilskrevet. Ren salami-metode. 

Det kan sidenhen blive et problem, når man skal optage realkreditlån eller boliglån, at SKAT pludselig ejer 5-10% af ens bolig. 

"Derfor anbefaler Estaldos analyseafdeling, at man straks går ind og afmelder sig indefrysninglånet."

Hvordan afmelder man sig?

Afmelding kan ske ved at logge ind på SKAT’s hjemmeside og så gå ind under punktet: ”Eksisterende ejendomme og grunde”.
Her trykker man så på sin ejendom og så kommer der en rullemenu frem, som ser således ud, (se billede herunder) og her kan man fravælge indefrysningslånet:
Herefter kommer følgende valgmuligheder frem.
Man trykker så NEJ til ”ønskes indefrysningslån til betaling af skattestigninger”.

På denne måde undgår du at SKAT optager lån i din bolig. Ydermere undgår du en væmmelig overraskelse, når du en dag eventuelt selv skal optage lån i boligen, sælge den eller hvis dine børn eller børnebørn skal arve ejendommen. 

Overvejer du at sælge din bolig? 🏡

Du får din egen personlige ejendomsmægler, som følger sagen fra start til slut. Derfor skal du ikke tænke på forhandling med købere, tungt papirarbejde eller juridiske spidsfindigheder. Læn dig blot trygt tilbage, imens vi sætter din bolig til salg.

Læs mere her:
Kontakt vores ejendomsmæglere