Ny rapport: Kvinder betaler mere end mænd på boligmarkedet
Er der forskelsbehandling på boligmarkedet? Noget kunne tyde på det. For en ny rapport af Voxmeter viser, at der er en tendens til, at kvinder betaler mere til ejendomsmægleren end mænd.

Kvinder betaler mere end mænd på boligmarkedet

Ifølge undersøgelsen af mere end 1000 personer, der enten har købt eller solgt bolig de sidste fem år, ses der signifikant evidens for, at kvinder generelt betaler mere for deres ejendomsmægler. Flere mænd end kvinder har betalt mellem 0 og 70.000 kroner for at få solgt boligen, mens der omvendt er flere kvinder end mænd, der har betalt over 100.000 kroner.

Desuden er der en klar overvægt i kvinder, der slet ikke ved, hvad de har betalt deres ejendomsmægler.


Ny spiller langer ud efter markedet

Ifølge den digitale ejendomsmægler Estaldo.com, der har fået lavet rapporten af Voxmeter, er det overraskende, men også endnu et eksempel på den totale mangel på gennemsigtighed, der er på det danske ejendomsmæglermarked.

Og det i en tid, hvor fokus på bolighandel ikke har været større.

- Jeg synes, det er chokerende, hvor lidt stilling forbrugerne tager til prisen. Men det er nok fordi, de ikke ved, hvad de skal tage stilling til.

- Jeg er meget overrasket over, at kvinder betaler mere end mænd. Men det understreger blot, at der mangler total gennemskuelighed på det her marked, siger direktør i Estaldo.com Jakob Neua Nørgaard.

Der er noget helt galt

Hos Estaldo.com kender man den faste pris på 12.500 kr. fra det øjeblik, man klikker ind på virksomhedens hjemmeside.

Men en lignende pris er ifølge Nørgaard umulig at gennemskue hos de etablerede ejendomsmæglere.

- Voxmeters undersøgelse viser, at konkurrencen er sat ud af spil. Priserne er stort set identiske, og det er svært at få et overblik over, hvad man betaler for, siger Jakob Neua Nørgaard og fortsætter.

- Der er jo noget helt galt, når folk betaler over 100.000 kroner uden at vide, hvad de har betalt for. Problemet er, at man ikke kan sammenligne priserne, fordi du ikke kan få en pris ud af ejendomsmæglerne, før de står hjemme i din dagligstue og presser dig til at skrive under.

Og presset til at forklare forskellen på mænd og kvinder, svarer han:

- Jeg tror - og det er virkelig svært at sige sikkert - at kvinder er mere autoritetstro end mænd, som er mere villige til at forhandle. Derfor vil mange acceptere, når en mægler præsenterer en standardkontrakt for dem.

- Men havde vi åbne priser ved lov for alle ejendomsmæglere, så ville forbrugeren nemt kunne sammenligne priserne ligesom man kan på alle andre områder.

Køber vil gerne have vist huset frem af sælger selv

Hos Estaldo kan man holde en fast pris på 12.500 kroner, fordi sælger selv viser huset frem. Estaldo hjælper med alt det andet såsom papirparbejde og prissætning af huset.

Og faktisk viser undersøgelsen, at halvdelen af de adspurgte huskøbere ikke mener, ejendomsmægleren vidste nok om den bolig, de fik fremvist. De ville ovenikøbet være lige så tilbøjelige til at købe huset, hvis sælger selv havde stået for at vise boligen frem.


Det kommer ikke bag på Jakob Neua Nørgaard.

- Den korte forklaring er, at den der bor i huset også kender huset og nærområdet bedst.

Det er sælger, der kender til skolen, indkøb eller hvordan pillefyret virker.

- Med en ejendomsmægler kan du være uheldig at få en ud, der aldrig har set huset, men tilfældigvis havde vagt den dag. Så noterer han dine spørgsmål og må vende retur, forklarer Nørgaard, der også peger på en anden fordel for sælger.

- Når man ikke skal koordinere både sælgerens, køberens og ejendomsmæglerens kalender, så kan man typisk også få flere fremvisninger booket ind.


Fakta om rapporten:

Danske mæglerpriser 2021 lavet af Voxmeter for Estaldo.com

Formålet med undersøgelsen er først og fremmest at afdække den overordnede markedspris, gennemsigtighed af og tilfredshed med danske ejendomsmægleres vederlag I Danmark.

Analysen er foretaget på baggrund af 1000 nationalt repræsentative interview med personer på over 18 år, som har solgt og/eller købt bolig indenfor de seneste 5 år.

Hele rapporten kan downloades hos Voxmeter:
Voxmeter - Sælger vælger det velkendte

Overvejer du at sælge din bolig? 🏡

Du får din egen personlige ejendomsmægler, som følger sagen fra start til slut. Derfor skal du ikke tænke på forhandling med købere, tungt papirarbejde eller juridiske spidsfindigheder. Læn dig blot trygt tilbage, imens vi sætter din bolig til salg.

Læs mere her:
Kontakt vores ejendomsmæglere