Markedsanalyse: Stagnerende boligpriser generelt og faldende priser i de dyre områder.
Estaldo’s analyseafdeling forudså i december 2023 stabile til faldende boligpriser på grund af stigende renter og boligskatter, hvilket nu ser ud til at holde stik med en stigning i antallet af boliger til salg.

Hvordan er det gået siden sidst?

Hos Estaldo's analyseafdeling lavede vi i december 2023, en boligprisprognose der gik imod Nationalbankens og regeringens forventning til boligmarkedet.

Et kig i krystalkuglen for 2024 – Tager Nationalbanken fejl?

Vores forventning var, at vi ville se stabile til faldende boligpriser, dette grundet de stigende renters store påvirkning på privatforbruget. De danske husholdninger vil simpelthen få færre penge at bruge i butikkerne, da de skal bruge flere penge på at betale boliglån, billån og forbrugslån. Det vil betyde færre penge til at købe hus for og en mere presset privatøkonomi.

Vi holder fast i denne prognose, da vi nu kan se, at de stigende renter og de stigende boligskatter (som køberne kommer til at betale) nu får antallet af boliger til salg til at stige. 

Stigningen i udbuddet af villaer til salg har været markant.

  • Marts 2023: Lidt over 26.000 til salg 
  • Marts 2024: Flere end 31.000 villaer til salg 

Går man blot to år tilbage, er udviklingen endnu mere markant. Siden dengang er udbuddet steget med 50%, da der i marts 2022 var 21.000 villaer til salg.


Kilde: Boligsiden, 30-04-2024

Sælgerne vil opleve et prispres – køberne får flere varer at vælge i mellem

Vi nærmer os i sandhed "købers marked". Det betyder at hvis man er potentiel boligkøber, så har får man endnu flere varer at vælge i mellem og snart regner vi også med at de bliver lidt billigere, da boligudbuddet bliver større uden at der er stigende efterspørgsel. 

Et andet pres på boligmarkedets sælgerside, er en ledighed som er stigende.

Siden ledigheden ramte bunden i foråret 2022, så er den steget svagt med 0,5 procentpoint, det er på ingen måde en voldsom stigning, men fra 2012 og ti år frem blev boligmarkedet understøttet af en konstant faldende ledighed og dette er ikke tilfældet i 2024.  


Kilde: Danmarks Statistik, 30-04-2024

Nationalbanken tog fejl i sine prognoser

Så vi holder fast i prognosen fra december 2023, da den har vist at være korrekt, modsat Nationalbankens prognose.

Vi ser fortsat stagnerende til faldende priser i det danske land, med faldende priser i de områder hvor skattereformen slår hårdest igennem, som er i storbyerne og de dyreste områder. 

Derfor skal sælgerne fortsat have en realistisk udbudspris, når de sætter deres bolig til salg, dette vil fremme salget. Modsat kan køberne glæde sig over at der er flere boliger at vælge i mellem og måske endda ens drømmebolig. 

Hos Estaldo's analyseafdeling er vi stolte af, at vi arbejder fuldkommen fri af kommercielle interesser. Vores analyser er ikke bundet eller påvirket af mæglersiden af vores forretning. Dette er vigtigt at understrege, da det samme ikke nødvendigvis gør sig gældende for andre aktører på markedet.

Vi ønsker vores læsere et varmt og solrigt forår. Må jeres humør være højt og jeres boligdrømme gå i opfyldelse.

Overvejer du at sælge din bolig? 🏡

Du får din egen personlige ejendomsmægler, som følger sagen fra start til slut. Derfor skal du ikke tænke på forhandling med købere, tungt papirarbejde eller juridiske spidsfindigheder. Læn dig blot trygt tilbage, imens vi sætter din bolig til salg.

Læs mere her:
Kontakt vores ejendomsmæglere